Räkna matte med frukt & grönsaker

Mattematik är inte min starkaste sida, men jag kan ju inte vara bäst på allt. Just därför är jag tacksam för vänner som gillar siffror och uträkningar.

Trodde aldrig i min vildaste fantasi att jag skulle få så mycket trevlig feedback både på mina blogginlägg och övriga inlägg på sociala medier, tack! Nu senast skrev jag om de prisvärda vitaminerna och mineralerna som jag använt under många år så kom det några följdfrågor på det och jag tänker att vi återkommer till det lite senare om du vill läsa vidare.

Det kan omöjligt bara vara jag som reagerat på att matpriserna har höjts till skyarna och framför allt på våra goda och hälsosamma frukter och grönsaker. Jag blir lite ledsen inombords för jag vet att många väljer bort det på grund av det höga priset. Man väljer helt enkelt andra näringsfattiga alternativ istället att mumsa på. Vad hände med att frukt också är godis?

En vän och kollega till mig handlade grönsaker och delade en snabb uträkning vad lite grönsaker kostade henne per kilo. Hon bor i Finland så uträkningen är i euro men jag ska försöka översätta till svenska kronor. Här kommer hennes shoppinglista

  • 0,230 kg paprika = 2,51 euro = 27,96 kr
  • 0,330 kg gurka = 1,81 euro = 20,16 kr
  • 0,440 kg kinakål = 2,64 euro = 29,41 kr

För 1 kg betalade hon totalt 6,96 euro = 77,52 kr för 1 kg grönsaker.

I många länder i Europa sägs det att vi människor bör äta 1,5 kg frukt och grönt VARJE DAG för att få i oss tillräckligt med vitaminer och mineraler så att våra kroppar ska fungera optimalt. I detta exemplet så måste vi därför spendera 116.28 kr per dag. Snacka om kostsamt! Jag tror att detta tyvärr bidrar till en ond cirkel. Frukt och grönsaker är sjukt dyrt och många väljer istället något billigare alternativ (skräp enligt mig) som för det första inte är mättande samt att kroppen inte får näring för att kunna uträtta sina dagliga processer.

Här kan du läsa om varför din kropp behöver vitaminer och mineraler

Så just därför vill jag nu förklarar närmare vad jag menar med att de kosttillskott som jag valt att använda är så prisvärda. Hur kan 958 kr i månaden vara prisvärt, undrar du säkert? Jo, för delar du upp det per dag precis som jag gjorde i matte uträkningen så investerar jag 32 kr per dag för 1.5 kg frukt och grönt. Här får du tre anledningar till varför jag tror att du skulle uppskatta det lika mycket som jag

  • DU behöver inte tugga i dig alla grönsaker, drycken är i flytande form och går direkt ut till dina celler
  • DU behöver inte bära hem tunga kassar med frukt och grönt från affären
  • Du sparar pengar

Jag vet att jag och min familj får i sig alla nyttigheter i form av vitaminer och mineraler så att våra kroppar fungerar på bästa sätt.

Läs mer om det prisvärda kosttillskott som jag varmt rekommenderar.

Eller kontakta mig om du har några frågor eller funderingar

1000 kramar / Yvonne

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *