Hälsa & näring

Är du ofta trött? Får du inga resultat på träning? Har du svårt att koncentrera dig? Är du ofta stressad? Har du svårt att slappna av? Sover du dåligt? Hur mår din mage egentligen? Är du ofta sjuk eller irriterad?

Dessa symptom och många fler beror oftast på näringsbrister.

Oavbruten stress, höga krav och dåliga matvanor är stora anledningar till att många inte längre lever upp till sina förväntningar på jobbet och/eller privat. Tänk på att extra näring kan bidra till att din hälsa och prestations-/energinivå håller sig på topp. Det är bra för ditt naturliga immunförsvar och att du känner en pigghet som håller i sig över hela dagen.

Tänk om du kan förändra ditt mående genom näring? Vad skulle det betyda för dig? Din kropp består av tusentals miljarder celler, våra celler förnyas hela tiden. Vad är det då våra celler behöver? De behöver näring, syre och vatten för att må bra och det ger oss i sin tur energi. Funkar inte detta samspel så produceras inte tillräckligt med energi och slagg blir kvar i vår kropp och skapar i sin tur obalanser. Tyvärr är vi själv ansvariga för många av dessa obalanser och näringsbrister genom vår livsstil, genom ständig stress, alkohol, mediciner, socker, skräpmat/processad mat, stillasittande, kemikalier och andra utsläpp.

Eftersom många lever så här idag behöver vi ännu mer näring än vad människor behövt historiskt. Vårt sätt att odla på idag har förändrat våra frukter och grönsaker näringsmässigt.  Vi odlar ofta samma grödor i på samma mark och i samma jord om och om igen. Vi låter sällan jorden vila och återhämta sig vilket gör att mineralerna inte hinner bildas i jorden och därigenom inte kan hamna i grönsakerna. Vi skördar också frukt och grönsaker omoget och de tillåts inte mogna i solen för att få sin näring och sedan transporterar vi dessutom allt väldigt långa sträckor.

Vad behöver du för att må bra?

Jag är ett levande bevis på hur näringsbrister verkligen kan ställa till det. Under de senaste åren har jag själv gjort en hälsoresa med många livsstilsförbättringar. Hittat glädjen i livet och utvecklats som person så otroligt mycket och nu har jag hittat min balanserade livsstil. Det finns faktiskt ett liv där du kan uppleva glädje, energi och ha en hormonell balans, du kan höja din livskvalité. Du KAN må bra! Genom medvetna val kan du skapa balans i kroppen! Det är så himla häftigt att du faktiskt kan påverka din egen hälsa. Vad behöver du hjälp med för att uppleva en känsla av att må bra?

I en drömvärld skulle vi få i oss alla näringsämnen via vår mat idag, men så är inte fallet, tyvärr. Tänk om vi inte behöver fylla på med mer näring, tänk om vi redan var helt i balans, men helt ärligt vem är det?

Hur fyller jag på med viktiga näringsämnen undrar du säkert? Jag rekommenderar varmt att fylla på med extra kosttillskott av god kvalitet som komplement till ren, hemlagad mat. Så viktigt! När du får i dig tillräckligt med vatten och näring och börjar andas på rätt sätt då kommer du att få energi och orka ta tag i många delar av din livsstil. Här kan du läsa mer om det kosttillskott som jag varmt rekommenderar

Du kommer att orka vara positiv, få energi till att röra dig mer och du kommer sova mycket bättre och kroppen kommer återhämta sig effektivare och snabbare. Allt hänger liksom ihop. Kom ihåg att din kropp är självläkande när den får rätt förutsättningar. Eftersom vi behöver mer näring än vi får från maten och det knappast hjälper att äta varierat (vi måste äta så mycket frukt och grönt för att få i oss det vi behöver att det nästan är omöjligt, ca 1.5 kg) så för enkelheten rekommenderar jag starkt att du börjar äta ett kosttillskott, om du inte redan gör det? Du hittar ett stort sortiment av det högkvalitativa kosttillskott som jag själv använder och arbetar med i min butik. Andra som också använder sig av detta tillskott upplever att de har en mer hållbar energi, bättre sömn, en mer välmående mage & tarm och du upplever sig även i en balans både mentalt och hormonellt.

Viktigt! Kosttillskott med vitaminer och mineraler botar ju inga sjukdomar eller krämpor. Det är när vi ger våra kroppar rätt förutsättningar och det är då det till och med kan hända mirakel eftersom våra kroppar är självläkande när vi är i balans

Följ gärna min blogg och bli inspirerad av fler hälsofrämjande tips. Jag delar med mig av egna erfarenheter blandat med lite annat smått och gott. Här delar jag ett inlägg med min resa Förr & Nu

Ps. Kom ihåg att hormoner älskar näring!

Kram/ Yvonne