Välj naturlig energi

Nu är inte tanken att jag ska guida dig till rätt källa att värma upp ditt hus, jag tänker mer på hur du ska upprätthålla din kroppsliga energi på ett naturligt sätt. I och för sig så tycker jag att vindkraft är en bra naturlig energikälla, det har fungerat bra för oss! Skämt och sido alla har rätt att välja själv så min tanke med detta inlägg är inte att ”läxa” upp dig om energi.

…..men jag hoppas verkligen du har koll på innehållet på de drycker som du kanske konsumerar och de sägs ju ska ge energi. Har du egentligen kollat innehållet till 100 % och har du koll på vad Livsmedelsverket skriver om dessa drycker på burk. Överkonsumera inte snälla du!

* Använd inte energidrycker för att släcka törsten eller som vätskeersättning när du tränar eller anstränger dig fysiskt på annat sätt.

* Kombinera inte energidryck med alkohol, eftersom det kan göra att man blir mindre medveten om hur berusad man egentligen är.

* Tänk på att drycker med mycket hög koffeinhalt innebär risk för överdosering av koffein, vilket kan leda till lätt eller medelsvår koffeinförgiftning, sömnproblem, huvudvärk, ångest och oro, yrsel och hjärtklappning. För stort intag av koffein kan ge illamående, kräkning och diarré. Vid en riktigt stor överdosering ses effekter som bland annat kan leda till störd vätskebalans.

Visste du att att det finns ett naturligt sätt att höja din energinivå? Visste du att B-vitaminer höjer din energinivå, pigghet och fokus de bidrar även till ökad fettförbränning på ett naturligt sätt. Visste du att för att vi ska må bra och hålla oss friska och krya behöver vi få i oss 8 olika typer av B-vitaminer.

Eftersom din och min kropp inte kan producera B-vitamin själv så är det viktigt att vi får i oss tillräckliga mängder genom maten. Det kan du läsa mer om här

När du har brist på B-vitamin kan det orsaka en mängd olika hälsoproblem och ge symtom som trötthet, depression, försämrat fokus och lättretlighet. Och det är kanske därför du väljer andra drycker som ger en snabb energikick.

Ett tips från mig är ju att stället för dessa energidrycker välja ett B-vitaminkomplex som är helt fri från konserveringsmedel, innehåller en naturlig sötning från steviaväxten och som är smaksatt endast med naturliga smaker. Dessutom vattenlösligt och du kan omöjligt inte att överdosera, möjligt vis om du dricker 32 liter på en dag, men då har du redan druckit på tok för mycket vätska. Tänk dig en kaffeört (guarana) som bidrar till en jämn energinivå under hela dagen. Guarana som inte stressar kroppen som det ”brända” koffeinet= kaffe eller en energidryck av något slag. Dessutom 100 % dopingsäker- passar utmärk att ta i samband med träning

Jag vill dela ett räkneexpempel som en vän och kollega gjort. Hon har jämfört en helt vanlig energidryck med B-vitaminkomplexet som jag tipsar om. Så här skriver hon:

”Jag har gjort en jämförelse efter att ha blivit frågad på jobbet varför jag dricker Activize istället för energidrycker för de tyckte de lät dyrt…


Idag ser vi många som dricker energidrycker av olika slag. Vilket jag gjorde förut med. Dessa kostar från ca 9.95 kr och uppåt.

Jag har räknat ut att tar man 2 skopor activize så får man ut 52 portioner på en burk. Det är rätt mycket! Vad kostar då 52 burkar med energidryck? Jo, vänta ska ja visa…
Vi räknar på den populära Redbull då, 14.95/burk.
14.95kr * 52st = 777kr(?)
( Då ska man även tänka på att alla burkar i livsmedelsaffärerna redan innehåller vatten. )
Du kan alltså få 2 burkar activize för denna summa. Och få ut över 100 portioner!
Och jag skulle gissa att energidryckerna inte arbetar på samma sätt som vår fantastiska produkt! Och lika långvarig effekt fick då inte jag då som jag får idag”

Wow säger jag! Vilken prisskillnad och vilken skillnad på upplevelsen. Jag själv har aldrig testat en energidryck så jag kan inte berätta skillnaden. Jag vet bara vad jag upplevt med Activize, en hållbar energi som räcker hela dagen, pigghet och bättre fokus.

Här sitter jag på stranden och njuter av en drink fullproppad med B-vitaminer som ger en naturlig energi.

Här kan du läsa mer om B-vitaminkomplexet Activize som jag använder som en naturlig energikälla samt att den har andra hälsofrämjande effekter. Men det tänkte jag att du själv skulle få uppleva. Det är så svårt att berätta vad du kommer att uppleva eftersom vi är alla olika och vi har olika förutsättningar. Men det jag jag nästan kan garantera är att du får en mer hållbar energi på ett hälsosamt sätt.

Ha en fortsatt fin dag

/ Yvonne

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *